.

Νέα Αρχή – Δυνατή Γλυφάδα

Πολιτική Διακήρυξη

Πιστεύουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην δημοκρατική, ευρύτερα πολιτική, αναπτυξιακή και κοινωνική αποστολή της. Σεβόμαστε και τιμάμε τη Δημοκρατία, αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε μια πραγματική αυτοδιοικητική αυτοτέλεια με την κεντρική εξουσία αρωγό και συμπαραστάτη και όχι δυνάστη και εκμεταλλευτή. Έχουμε γι’ αυτό την πεποίθηση, ότι για να εκπληρώσει η Τ.Α. καλύτερα και αποδοτικότερα την αποστολή της, πρέπει να είναι ακηδεμόνευτη κομματικά, ανεξάρτητη διοικητικά και αυτοδύναμη οικονομικά.

Οι Δήμοι στο τέλος της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα δεν μπορούν να κυβερνώνται με βάση, παρωχημένα πρότυπα διοίκησης.  Η «ενός ανδρός εξουσία», οι πολιτικές κολεγιές, η φιλοσοφία «των δικών μας» και «των άλλων», οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα,  πρέπει να σταματήσουν… χθες.

Σταθερή μας  άποψη είναι πως, δεν μπορείς να προχωρήσεις σε μεγάλες τομές και αλλαγές αν πρώτα δεν έχεις δημιουργήσει συναινέσεις με ευρύτερες δυνάμεις. Όποιος τοποθετεί  τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες  του πάνω από τα προβλήματα της  πόλης  είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Για αυτό και επιδιώκουμε ευρύτατες συνεργασίες και συναινέσεις με όλες τις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις της Γλυφάδας.

Αγκαλιάζουμε όλους τους συμπολίτες μας χωρίς διακρίσεις. Στηριζόμαστε στις αρχές της δικαιοσύνης, της ισοτιμίας και της ισονομίας , της νομιμότητας και της εντιμότητας, της διαφάνειας και της ειλικρίνειας- με κοινωνική ευαισθησία, χωρίς παρεκτροπές, χωρίς εγωισμούς, μισαλλοδοξία και προσωπικά συμφέροντα.

Γιατί μια σύγχρονη αυτοδιοικητική παράταξη οφείλει να ενώνει, αντί να διαχωρίζει τους δημότες, να αφυπνίζει , αντί να «κοιμίζει» τις συνειδήσεις, να δημιουργεί φρέσκα οράματα, αντί να βολεύεται με «μπαγιάτικες φαντασιώσεις», να προσελκύει τη νεολαία στα κοινά, αντί να την σπρώχνει ολοένα και περισσότερο στο περιθώριο.

Σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ο δήμος μας χρειάζεται μια νέα δημοτική Αρχή που θα χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και υπευθυνότητα. Μια δημοτική Αρχή που θα ανοίξει νέες  προοπτικές ανάπτυξης για την πόλη  μας. Με μία νέα αντίληψη που θα ανοίξει νέους ορίζοντες, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Επιδίωξη μας είναι να ενισχύσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  του Δήμου μας για να δημιουργήσουμε νέες προοπτικές και ευκαιρίες για την πόλη και τους πολίτες.

Ο Δήμος Γλυφάδας  διαθέτει τους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους για να διαδραματίσει ένα ενισχυμένο ρόλο στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία με κοινωνικό πρόσημο, αξιοποιώντας την ευρωπαϊκή εμπειρία, τις καλές πρακτικές, τις διαδημοτικές συνεργασίες και τις συνέργειες με την Περιφέρεια.

Η Γλυφάδα είναι ένας υπερτοπικός προορισμός. Όμως η ραγδαία του ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια δεν έχει ακολουθηθεί από αντίστοιχη βελτίωση των υποδομών. Αυτό από μόνο του απαιτεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο που η εφαρμογή του θα επιτρέπει την περαιτέρω ανάπτυξη της εμπορικής- επιχειρηματικής  δραστηριότητας  της πόλης, δίχως όμως να αλλοιώνεται η ταυτότητα της και   να διαταράσσεται η καθημερινότητα των κατοίκων της.

Η επένδυση στο Ελληνικό ξεπερνά τα ελληνικά δεδομένα και θα αλλάξει το τοπίο. Ο Δήμος Γλυφάδας πρέπει να είναι παρών στις εξελίξεις έτοιμος να αρπάξει τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν ώστε να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο, ως προορισμός ποιότητας και κύρους.

Η αύξηση της τουριστικής ανάπτυξης στην Αττική τα τελευταία χρόνια δημιουργεί νέα δεδομένα. Οι υπάρχουσες και οι νέες ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης μας σε συνδυασμό με το AirBNB μετατρέπουν την Γλυφάδα σε τουριστικό προορισμό, υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών. Ο Δήμος πέρα από την ανάγκη κατασκευής νέων υποδομών και υπηρεσιών οφείλει να προχωρήσει σε ένα στοχευμένο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της πόλης, ώστε να προσελκύσει επιπλέον επισκέπτες. Η ανάπτυξη του τουρισμού μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες εσόδων  που θα μας επιτρέψουν να χρηματοδοτήσουμε κοινωνικές, αθλητικές  και πολιτιστικές δράσεις.

Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, στην κοινή δράση και συνεργασία τόσο μέσα στην κοινωνία όσο και στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο. Δεσμευόμαστε να κάνουμε πράξεις και έργα με κοινωνικό πρόσημο που θα αλλάξουν προς το καλύτερο τη ποιότητα της ζωής μας στο Δήμο Γλυφάδας .

Έχουμε τις γνώσεις και την εμπειρία. Έχουμε την διάθεση, την όρεξη, το όραμα και το σχέδιο. Η Γλυφάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην νέα εποχή και με την ουσιαστική στήριξη και συμμετοχή των πολιτών θα το καταφέρει.