ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

Γλυφάδα, 29 Νοεμβρίου 2018

 

Η δημοτική αρχή, μονομερώς και παρά τις έντονες αντιρρήσεις μας, προχώρησε σε αύξηση της τιμολόγησης στο Νέο Κοιμητήριο, από 350% έως 700% και παράλληλα, δεν καθόρισε ευκρινώς το καθεστώς του Παλαιού Κοιμητηρίου. Επίσης, στο Νέο Κοιμητήριο έγινε το πρωτοφανές, να εγκατασταθεί ένας και μόνο μαρμαράς, χωρίς δυνατότητα επιλογής για την κατασκευή τάφων.

Το νέο τιμολόγιο είχε κατηγορίες, με τη φθηνότερη να εκτινάσσετε από τα 150 ευρώ κόστος στο Παλαιό Κοιμητήριο, στα 540 ευρώ, στη δε πρώτη κατηγορία, να ξεπερνάει τα 1000 ευρώ.

Επίσης, ένας απλός τάφος να κοστίζει από 350 ευρώ πάνω από 1200 ευρώ!

Την ίδια στιγμή, οι γυναίκες που εργάζονται στο Παλαιό Κοιμητήριο βρέθηκαν μετέωρες.

Η δική μας πρόταση για διατήρηση του παλαιού χαμηλού τιμολογίου, δεν εισακούστηκε.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, απέρριψε την διαφορετική τιμολόγηση με διαχωρισμό τους δημότες και κατοίκους και επέστρεψε την απόφαση.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες όλων των συμπολιτών μας, που δυστυχώς έχασαν κάποιον δικό τους άνθρωπο και χρειάστηκαν το Κοιμητήριο, τόσο για το κόστος ταφής όσο και για την κατασκευή τάφου, η δημοτική αρχή ανέκρουσε πρύμνα και υιοθέτησε κατ’ ουσία τη δική μας πρόταση, επαναφέροντας το παλαιό τιμολόγιο.

Η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος και δεν μπορεί το κριτήριο για μια τέτοια κοινωνική αναγκαιότητα, να είναι εισπρακτικό και μόνο όταν υπάρχει ο φόβος πολιτικού κόστους να γίνεται το αυτονόητο.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ